պատրաստման հետ։ Երեխաներս փանքեյքերի(pancakes) մեծ սիրահար են։ Պատրաստում եմ տարբեր միջուկներով և համերով։
Շատ արագ պատրաստվում են և ահագին գործ են հոգում։
12-15 հատի հաշվարկով
1,5 բաժակ ալյուր,
1 ձու,
310 մլ կաթ,
60 գ կարագ,
1 թեյի գդալ սոդա
4 ճաշի գդալ շաքարավազ,
մի պտղունց աղ,
մի պտղունց վանիլին։
Առանձին խորը ամանում խառնել ալյուրը, սոդան, շաքարավազը, աղը և վանիլը։ Քաղցրասերներին զգուշացնեմ,որ շաքարավազը թեթև քաղցրություն է տալիս, պետք է ավելացնել ։ Խորը ամանի մեջ խառնել ձուն և կաթը, ավելացնել գոլորշու վրա հալեցված կարագը, խառնել։ Ջրիկ զանգվածին ավելացնել ալյուրի զանգվածը,լավ խառնել։ ՀՆարավոր է մնան գնդիկներ,եփելու ընթացքում վերանում են։ Ստացված խմորը լցնել երեք տարբեր ամանների մեջ։ Մեկին ավելացնել 2 գդալ կակաո և մեկ բուռ պոպոք, երկրորդը թողնել ինչպես կա, երրորդին ավելացնել մեկ բուռ չամիչ։
Երբ փուչիկներ են գոյանում մակերեսին,պտտացրեք մյուս երեսիը։
Եփեք մարմանդ կրակի վրա։ Վերջում կարող եք մատուցել մեղրով,մուրաբայով, թթվասերով ՝ կախված նախասիրություններից։
No comments:
Post a Comment